Laden Agenda

« All Agenda

 • Dit agenda is voorbij.

Jaaropleiding – De Reis

4 oktober 2018 - 30 maart 2019

jaartraining_dereis

De jaaropleiding De Reis is gericht op:

 • het leren van Geweldloze Communicatie op een diepgaand niveau
 • het integreren van Geweldloze Communicatie in je (professionele) leven
 • een deeltraject van het proces om gecertificeerd trainer te worden

In deze jaartraining gaan we met een vaste groep van acht tot veertien personen gedurende zeven maanden op reis. Tijdens deze training, die van start gaat op 4 oktober 2018, gaan we op exploratie om: Geweldloze Communicatie te leren, te integreren en te leven.
Jaartraining De Reis

Reisplan

Het reisplan van de jaaropleiding ziet er als volgt uit:

Blok 1, 4 t/m 6 oktober 2018: ‘Op weg’
In dit openingsblok stippelt ieder zijn eigen pad uit voor de reis én verbinden we ons met de gezamenlijke tocht.

Blok 2, 8 en 9 november 2018: ‘De afdaling’
Tijdens deze tweedaagse ga je aan de slag met de oordelen over jezelf en wat dat zegt over je dieperliggende gevoelens en behoeften: op zoek naar jouw kern.

Blok 3, 20 en 21 december 2018: ‘Door berg en dal’
Dit derde blok is vooral gericht op het helder krijgen van de beelden die je hebt over anderen en het effect hiervan op je (professionele) relaties.

Blok 4, 31 januari en 1 februari 2019: ‘Op eigen kracht’
Gedurende het vierde blok ligt de nadruk op het in je eigen kracht (gaan) staan en wat je in de wereld neer wil zetten op persoonlijk en/of professioneel terrein.

Blok 5, 21 t/m 23 maart 2019: ‘De terugkeer’
Het afsluitende blok is gericht op het integreren van het geleerde door stil te staan bij je eigen reisverhaal en hoe je dit concreet vorm gaat geven in je dagelijkse (werk)leven.

Reisdoelen

Je bent van harte welkom op deze reis als je één of meer van de volgende doelen hebt:

 • Je wilt je bewustzijn over jezelf en je handelen vergroten
 • Je wilt Geweldloze Communicatie inzetten in je werk (bijvoorbeeld als trainer, verpleegkundige, consultant, leidinggevende, leraar, coach, opbouwwerker, ondernemer etc.)
 • Je wilt je (professionele) relaties verdiepen en daarbij Geweldloze Communicatie toepassen
 • Je wilt in het ‘hier en nu’ je eigen behoeften helder neerzetten én open blijven voor de behoeften van de ander in een ondersteunende groep
 • Je wilt een stap maken om gecertificeerd trainer te worden

Vorm van de jaaropleiding

jaartraining_dereisIn de jaaropleiding gaat het erom Geweldloze Communicatie te leren, te integreren en te leven. Daarom zal de nadruk tijdens alle oefeningen en interacties liggen op het toepassen van het proces van Geweldloze Communicatie én het bewustzijn daarvan voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

We zullen afwisselend werken met de gehele groep, in kleine groepjes, tweetallen en individueel. Er zullen intervisie groepen worden gevormd waarmee ook tussen de blokken wordt gewerkt aan de thema’s die op dat moment aan de orde zijn.

Informatie over de trainer

Christiaan Zandt

Mijn naam is Dionne Verbeet. Tijdens mijn studie ontdekte ik wat ik belangrijk vind: door te luisteren helderheid laten ontstaan waardoor iemand vanuit eigen ingevingen in beweging kan komen. Het gedachtegoed van Marshall Rosenberg, Geweldloze Communicatie, raakt me zeer vanwege de verdieping van luisteren die ik ervaar en de kansen die ik zie om elkaar te (gaan) begrijpen. Vanuit dit enthousiasme neem ik jullie graag mee op reis.

Praktische informatie

Aantal deelnemers: maximaal 14

Voorbereiding: verzoek is om minimaal 4 dagen eerdere training Geweldloze Communicatie bij een gecertificeerde trainer te hebben gevolgd.

Locaties en data:
Blok 1, 4 t/m 6 september 2018: De Beukenhof, Biezenmortel
Blok 2, 8 en 9 november 2018: Centrum Djoj, Rotterdam
Blok 3, 20 en 21 december 2018: Centrum Djoj, Rotterdam
Blok 4, 31 januari en 1 februari 2019: Centrum Djoj, Rotterdam
Blok 5, 21 t/m 23 maart 2019: De Beukenhof, Biezenmortel

Tijdstippen:
Blok 1 en 5 starten om 10.00 uur op de eerste dag en eindigen om 16.00 uur op dag drie. Blok 2, 3 en 4 beginnen iedere dag om 9.30 uur en eindigen om 17.00 uur.

Studiebelasting: Contacturen: 85, voorbereidingsuren: ± 25

Prijzen:
1. De deelnameprijs voor het jaartraject ‘De Reis’, bestaande uit 12 dagen training, bedraagt voor particulieren € 1825,-. Voor deelnemers van wie het bedrijf/de organisatie deelname betaalt is de prijs € 3900,- (vrijgesteld van BTW). Als je zelfstandige bent (ZZP-er, freelancer etc.) bedraagt het tarief € 2400,- (vrijgesteld van BTW).
2. De prijs voor het verblijf tijdens het eerste en laatste blok bedraagt € 480,-. Dit is inclusief vier overnachtingen op een eenpersoonskamer plus alle maaltijden en koffie/thee tijdens de driedaagse blokken. Als je kiest voor een tweepersoonskamer krijg je € 50,- korting.
Tijdens de tweedaagse blokken in Rotterdam zijn lunch/koffie/thee inbegrepen en de overnachting niet. Er zijn verschillende mogelijkheden als je wel in de buurt wilt overnachten.

Inschrijving:
Ai-opener ontvangt je inschrijving graag voor 1 augustus 2018 ter ondersteuning van de planning. Bij inschrijving voor 1 augustus 2017 (inclusief aanbetaling) ontvang je € 75,- korting. Je schrijft je in door een aanbetaling van € 100,- over te maken en het inschrijfformulier in te vullen.

Annulering:

 • Bij annulering door de deelnemer voor 1 augustus 2018 wordt het betaalde bedrag teruggestort minus de aanbetaling van € 100,-.
 • Bij annulering na 1 augustus 2018 wordt het betaalde bedrag minus de aanbetaling van € 100,- teruggestort als je zelf een andere betalende deelnemer vindt of je plaats door iemand van de wachtlijst kan worden ingenomen.

Meer informatie

Voor praktische informatie over jaartraining De Reis kun je contact opnemen met Ingrid Bouland op 010-4650068 of een e-mail sturen naar info@ai-opener.nl. Voor inhoudelijke informatie kun je bellen met Dionne Verbeet op 06-29158184.

Gegevens

Begin:
4 oktober 2018
Einde:
30 maart 2019
Agenda Categorie:
Website:
http://www.ai-opener.nl/jaaropleiding_De_reis_21.html

Organisator

Ai-opener
Telefoon:
010-465 00 68
E-mail:
info@ai-opener.nl
Website:
http://www.ai-opener.nl

Locatie

2 lokaties
Capucijnenstraat 46
Biezenmortel, 5074 PJ Nederland