Laden Agenda

« All Agenda

  • Dit agenda is voorbij.

Yoga Communicatie Weekend

13 januari 2017 - 15 januari 2017

Weekendretraite

Om te ervaren hoe ruimte en ontspanning in je lijf en je denken, ruimte en ontspanning geven in je zijn.

Ruimte en ontspanning in je zijn

Heb je je wel eens gerealiseerd dat je alleen maar bewustzijn krijgt vanuit het ervaren van een verschil? Je hoort de felheid in een stem pas wanneer je ook het mededogen kunt horen, en je voelt de spanning pas wanneer de ontspanning zich aandient.

Wat kan dit weekend voor je betekenen?

Tijdens de Yoga & Geweldloze Communicatie Retraite gaan we op zoek naar bewustzijn in ons lijf en in ons denken, en ontdekken we hoe deze twee zich tot elkaar verhouden. Inzicht hierin is de sleutel tot verandering in jezelf. In deze zoektocht wisselen we yoga af met workshops Geweldloze Communicatie.

Wij willen de verschilservaringen in bewustzijn, woord en gevoel gaan ontdekken. Om te kijken of dit ons naar een diepere laag van bewustzijn in onszelf brengt.

We nodigen iedereen uit om zijn of haar persoonlijke ontdekkingstocht te komen maken, dus ervaring met yoga en/of geweldloze communicatie is geen vereiste. Wel vragen we je om je open te stellen voor wat zich aandient tijdens het weekend.

Yoga

Met behulp van yoga gaan we het lichaam in, en daarmee in de veelal minder bekende lagen van onszelf. Waar zit spanning, wat vraagt om ontspanning? Welke fysieke sensaties schuilen achter je emoties? Door de fysieke ervaring van de yoga maken we verbinding met onze intuïtie, behoeften en gevoelens, en deze verbinding gebruiken we vervolgens als basis om authentiek en open te communiceren.

Geweldloze Communicatie

We werken dit weekend met het gedachtegoed van de Geweldloze Communicatie zoals door Marshall Rosenberg uiteengezet. Met behulp van uitleg, (zelf-)reflectie en uitwisseling verkennen we onze eigen communicatie: de woorden die we gebruiken, de intentie die we hebben, welke keuzes we maken in onze uitwisseling met anderen en met onszelf.

Geweldloze Communicatie biedt de mogelijkheid om het verschil te ervaren tussen luisteren om te reageren en luisteren om te begrijpen. We onderzoeken en spelen met manieren van communicatie vanuit mededogen, eerlijkheid, en je eigen kracht.

Trainers/begeleiders

De trainers/begeleiders op dit weekend zijn Pauline Dooge en Dionne Verbeet.

Pauline

Gezondheid en balans in lichaam en geest is een belangrijk thema in mijn leven, omdat ik geloof dat een lichaam in balans onmisbaar is om helder en genuanceerd te denken en handelen. Yoga beoefenen helpt mijn lichaam actief, sterk en soepel te blijven, en houdt mijn denken kalm en aanwezig. Als onderdeel van mijn zoektocht heb ik in 2002 een opleiding tot yoga-docente afgerond, en geef ik sindsdien met veel plezier yogalessen aan diverse groepen mensen, van kleuters tot ouderen.

Dionne

Het gedachtegoed van Marshall Rosenberg raakt me, omdat ik ervaar dat het mij en de ander uitnodigt elkaar werkelijk te kunnen en te willen ontmoeten in wie wij zijn, met al onze gevoelens, verlangens en beperkingen. Jezelf en de ander kunnen begrijpen, draagt voor mij bij aan (innerlijke) vrede. Dit heeft mij in 2007 doen besluiten me te verbinden met het gedachtegoed. Sindsdien geef ik onder andere trainingen aan zowel particulieren als organisaties. Ik ben internationaal gecertificeerd trainer in Geweldloze Communicatie.

Informatie
Tijd en plaats: De retraite begint op vrijdagavond 13 januari 2017 20:30 uur en duurt tot zondag 15 januari 16.30uur, en vindt plaats in conferentiecentrum De Glind, Postweg 65, 3794 MK in De Glind (bij Amersfoort).

Aankomst op vrijdag tussen 20.00 en 20.30, we beginnen met het programma om 20.30 uur. Indien je niet op vrijdagavond kunt komen, neem dan alsjeblieft contact met ons op, dan zoeken we in overleg naar wat mogelijk is.

Voor de overnachtingen zijn een- en tweepersoonskamers gereserveerd, afhankelijk van de beschikbaarheid bij opgave van deelname.

Praktische informatie: Neem comfortabele kleren mee voor het gehele weekend. Materialen voor de yoga worden verzorgd, maar je eigen mat meenemen kan natuurlijk. Voor de workshops Geweldloze Communicatie, en voor spontane inzichten, is het handig om een schriftje en een pen mee te nemen.

Mocht je speciale wensen hebben in verband met allergieën of eetwensen, vermeld dit dan alsjeblieft bij je aanmelding.

Aanmelden: Ben je nieuwsgierig naar wat dit weekend voor jou kan betekenen? Voor informatie en/of aanmelden kan je contact opnemen met:

Pauline Dooge, tel 06 813 819 02, e-mail paulinedooge@mac.com
Dionne Verbeet, tel 06 291 581 84, e-mail fluxcc@live.com

Je deelname is bevestigd bij ontvangst van betaling.

Investering: Voor de financiële investering voor dit weekend hanteren we een glijdende schaal. Op deze manier willen we eenieder de gelegenheid geven voor zichzelf na te gaan wat het bedrag is dat je wilt geven. Je kunt daarvoor een bedrag kiezen tussen de €270 en €330. Dit is inclusief alle maaltijden en 2 overnachtingen.

Mocht het bedrag je belemmeren om deel te nemen, dan willen we je uitnodigen om contact met een van ons op te nemen.

Gegevens

Begin:
13 januari 2017
Einde:
15 januari 2017
Agenda Categorie:

Locatie

De Glind
Postweg 65, 3794 MK
De Glind, Nederland
+ Google Maps